Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pera s/ casca, cortada em metades
- 20 g gengibre fresco cortado em fatias (2 mm aprox.)
- 2 ovos
- 120 g açúcar
- 250 g iogurte grego
- 2 c. chá de extrato de baunilha
- 70 g óleo
- 220 g farinha tipo 55
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1076.1 kJ / 257.2 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 119.7 mg
Alternatywne przepisy
Bolo mármore de frutos vermelhos
2 Std.
Brioche de presunto e queijo
45 min
Bolinhos de peixe thai
30 min
Bolo de camomila
40 min
Creme de limão com morangos
10min
Curgete à bolonhesa
35 min
Bolo de requeijão e citrinos
1 godz.
Bolo de chocolate sem farinha com frutos silvestres
1 Std. 30 Min
Tarte de abóbora à americana
2 Std.
Panquecas com creme de avelã
6 godz.
Pão-de-ló de chocolate
1 godz.
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 godz.