Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g cebola cortada em pedaços
- 25 g azeite
- 1 c. chá de sementes de mostarda
-
250
g maçã s/ casca e s/ caroços, cortada em cubos (2 cm)
lub 250 g maçã biológica - 15 g açúcar mascavado
-
10
g vinagre balsâmico de sidra
lub 10 g vinagre de sidra - 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 99 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tomate com quenelles de manjericão e tomate seco
1 Std. 30 Min
Doce de figo com vinho do Porto
30 min
Gaspacho de tomate e alperce
1 godz. 15 min
Escabeche de pernil - TM5
10 godz.
Panacota com coulis de morango
6 Std. 25 Min
Conchas com marisco e tapenade
Brak ocen
Panacota de cereja
3 Std. 30 Min
Chutney de cebola, cenoura e pera
1 Std. 20 Min
Puré de grão com filetes de linguado
24 Std.
Chutney de maçã
45 min
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1 godz.
Compota de maçã e cenoura
50 min