Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'eau
- 300 g de sucre en poudre, blanc ou roux
- 1 c. à café de jus de citron
- 18 biscuits speculoos, et 300 g pour le cheesecake
- 100 g de beurre, en morceaux
- 500 g de fromage frais, type Philadelphia
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à soupe de pâte de speculoos
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3078.4 kJ / 735.8 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 554.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartine de brioche aux pêches pochées au thym, sauce caramel
40min
Sauce fromagée à la bière
30min
Pain perdu
25min
Ailes de poulet, sauce aux cacahuètes et riz basmati
50min
Coulant aux chocolats noir et au lait, insert au chocolat blanc
2 Std. 45 Min
Mojito à la bière
5 Min
Crème pâtissière au caramel
50min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Cheesecake aux speculoos
1h
Coulant au chocolat
40min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12 Std.
Tiramisu à la pâte à tartiner et aux speculoos
6 godz. 30 min