Formaggio vegano spalmabile alla birra, cumino e paprika

Formaggio vegano spalmabile alla birra, cumino e paprika

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

  • di anacardi
    250 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    20 g
  • di acqua + q.b. per ammollo
    50 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di lievito alimentare
    20 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    ½ cucchiaino
  • di gallette di riso soffiato veagn
    20 g
  • di acqua di cocco
    6 cucchiai
  • di burro vegano, in pezzi
    25 g
  • di panna di soia
    70 g
  • di birra chiara
    50 g
  • di cumino in polvere
    2 cucchiaini
  • di paprica dolce
    1 cucchiaio
  • di paprica piccante
    1 cucchiaino
  • di erba cipollina fresca tritato finemente
    ½ mazzetto
  • cipolla rossa a fette sottili
    ½
  • pane a fette, per servire
  • insalata per servire
  • verdure miste in bastoncini, per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 227.4 kcal / 951.3 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 158.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...