Wassermelonen-Salat mit Macadamiacrunch und Fetacreme

Wassermelonen-Salat mit Macadamiacrunch und Fetacreme

4.6 436 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Macadamianüsse, geröstet, gesalzen
    100 g
  • Feta grob zerbröselt
    200 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    20 g
  • Joghurt, 10% Fett
    100 g
  • Rucola
    100 g
  • Wassermelonen-Fruchtfleisch in Stücken (1 cm)
    500 g
  • Balsamico, hell zum Beträufeln
    3 - 4 EL
  • Meersalz zum Würzen
    3 Prisen
  • Pfeffer aus der Mühle zum Würzen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 573 mg
Białko 12 g
Kalorie 2204 kJ / 527 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...