
Urządzenia i Akcesoria
Tarte sol
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 doses
Składniki
-
manteiga cortada em cubos (1-2 cm aprox.), previamente congelada200 g
-
farinha mais q.b. p/ polvilhar200 g
-
água fria90 g
-
sal1 c. chá de
-
queijo parmesão cortado em pedaços100 g
-
alecrim2 c. sopa de
-
tomate seco, em azeite50 g
-
sardinha em lata escorrida90 g
-
crème fraîche60 g
-
pimenta-de-caiena em pó2 pitadas de
-
ovo1
-
sal2 - 3 pitadas de
-
água2 c. sopa de
-
sementes de girassol1 c. sopa de
-
sementes de chia1 c. sopa de
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
261.2 kcal /
1093 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Sód
383.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Dia da asneira
13 Przepisów
Portugalia
Portugalia