Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de basilic frais
- 30 g de pignons de pin
- 10 g d'huile d'olive
- 80 g de gruyère râpé
- 100 g de lait
- 3 œufs
- 180 g de farine
- 1 sachet de levure chimique
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 50 g de pistaches, décortiquées et non salées et torréfiées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 639 kJ / 150 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho melon, concombre, menthe, thé et gingembre
25min
Crème d'aubergine à l'amande
20 min
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40 min
Muffins à la feta et aux herbes fraîches
45 min
Muffins tomate et mozzarella
30 min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min
Petits croustillants chèvre-olive
20 min
Muffins au saumon et à l'aneth
45 min
Tartine de caviar d'aubergine aux figues et comté
45 min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35min
Tzatziki
15min
Caviar d'aubergine "express"
20 min