Rode kool cups met kip

Rode kool cups met kip

3.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porties

Składniki

  • kippenborst filet, zonder vel in reepjes gesneden (5 cm x 1 cm)
    350 g
  • limoensap versgeperst
    20 g
  • olijfolie
    30 g
  • kurkuma, gedroogd, gemalen
    ½ tl
  • cayennepeper, gemalen
    1 - 2 snuifjes
  • zout
    1 tl
  • rode kool de bladeren in stukken gesneden en 4 hele bladeren om in op te dienen
    200 g
  • rode ui plus extra, in dunne plakjes gesneden, voor de garnering
    40 g
  • teentje knoflook
    1
  • koriander alleen blaadjes, plus extra om te garneren
    5 takjes
  • quinoa
    150 g
  • water
    500 g
  • zwarte peper, gemalen
    1 - 2 snuifjes
  • rode peper, vers (opcjonalnie) ontpit, fijngehakt, voor de garnering
  • limoen in vieren gesneden, voor de garnering
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 335 mg
Białko 18 g
Kalorie 1123 kJ / 268 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...