Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon

Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon

4.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 stuks

Składniki

Pizzadeeg
  • water
    240 g
  • verse gist
    5 g
  • suiker
    1 tl
  • extra vergine olijfolie om in te vetten
  • broodbloem
    400 g
  • zout
    1 tl
Pompoenroom
  • water
    500 g
  • pompoen geschild, in stukken (1-2 cm)
    400 g
  • knoflookpoeder
    1 snuifje
  • zout
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • extra vergine olijfolie
    20 g
Topping
  • extra vergine olijfolie om in te vetten
  • Scamorza in plakjes (4-5 mm)
    200 g
    200 g gerookte kaas, in plakjes (4-5 mm)
  • bacon (gekookt), in plakjes
    60 g
  • Parmezaanse kaas in schilfers
    25 g
  • creme van balsamicoazijn
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 396.6 mg
Białko 15.3 g
Kalorie 1473.3 kJ / 352.1 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 41.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...