![Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6b28f3b588a8a3d9c697ffb17933779b/Derivates/fac0ef46956dc537999a65e4087a04b8e2728c1c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maple Hollandaise Sauce
- ½ - 1 oz maple sugar, to taste (see Tip)
- 1 tbsp water
- 1 tbsp lemon juice
- 5 ½ oz unsalted butter, room temperature, cut into cubes (½ in)
- 3 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
Poached Eggs
- 4 large eggs
- 60 oz water
- 1 ½ oz vinegar
- 2 English muffins
- 2 ½ - 3 ½ oz smoked salmon, cold smoked, sliced to serve (see Tip)
- fresh chives, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2175 kJ / 519.9 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 415.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoked Salmon Dip
10min
Molten Lava Cake
45min
Sopa de Crema de Queso (Cheese Soup)
25min
Creamy Avocado Dip
10min
Shrimp Louie Salad
1h 30min
Waldorf Salad
15min
Cochinita Pibil
4h
Steamed Crème Brûlée (Metric) (TM6)
4 godz. 45 min
Frozen Strawberry Daiquiri
10min
Crème Caramel
3hod. 50min
Liver Detox (Metric)
5min
Loaded Potato Soup
30min