Roast Potatoes (Betty)

Roast Potatoes (Betty)

4.8 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Roasted Potatoes
  • water
    22 oz
  • Yukon gold potatoes (approx. 3 lb, 2.5-3.5 oz ea.)
    48 oz
  • extra virgin olive oil
    3 oz
    3 oz vegetable oil
  • salt to taste
    1 tbsp
  • fresh rosemary
    2 sprigs
Parmesan Gremolata
  • Parmesan cheese cubed
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • parsley leaves
    ½ oz
  • lemon thin peel only, no white pith
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1362 mg
Białko 8 g
Kalorie 1544 kJ / 369 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...