Wersje kompatybilne
Millefoglie di Natale con crema al mascarpone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 2 pizzichi di sale
Crema mascarpone
- 120 g di zucchero
- 5 tuorli
- 500 g di mascarpone
Millefoglie
- 50 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2831.4 kJ / 676.8 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 257.8 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1 godz.
Besciamella
15 min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25 min
Crema per pandoro
10 dk
New York cheesecake (2 persone)
6h 30min
Besciamella
15 min
Tiramisù
5h 20min
Crema catalana
40min
Crema al mascarpone con tagliatelle di crêpes al cacao
1 godz.
Crostata con fragole e lamponi, crema pasticcera e crema diplomatica (senza glutine) di Damiano Carrara
3h 30min
Torta salata con ragù
1h 30min
Crema al mascarpone con mele insaporite
30 min