Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 - 120 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero + q.b.
- 2 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00
- 130 g di zucchero
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
Terminare la preparazione
- 50 g di pinoli
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1460.9 kJ / 349.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 38.7 mg
Alternatywne przepisy
Besciamella
15 min
Plumcake al mascarpone
2h
Pesche dolci
2h
Plumcake all'arancia
1h
Pasta frolla
1h 10 min.
Crostata di pere e noci
1h 30 min.
Torta della nonna al cioccolato
1h 30 min.
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Crostata crema e amarene
1h 30 min.
Torta estasi
45 min.
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h