Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mozzarella fresca a pezzi
Impasto
- 1470 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto d'orzo
lub 1 cucchiaino di zucchero - 5 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 400 g di farina di forza
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
-
250
g di passata di pomodoro
lub 250 g di polpa di pomodoro a pezzettoni - 200 g di salame piccante, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3190.5 kJ / 762.5 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 81.4 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1450.6 mg
Alternatywne przepisy
Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci
6 Std. 15 Min
Focaccia a bastone
5 Std.
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 Std.
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3 godz. 50 min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 Std.
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 godz. 50 min
Pizza barese ai pomodorini
2h
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pizza napoletana
9 Std.