Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di mandorle e amaretti
- 50 g di mandorle pelate
- 150 g di amaretti a pezzi
- 40 g di zucchero
- 250 g di ricotta vaccina fresca, scolata dal siero
- 30 g di latte
- 1 uovo
Sbriciolata
- 300 g di farina tipo 00
- 100 g di zucchero
- 150 g di burro freddo a pezzi
- 1 uovo
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2228.5 kJ / 532.6 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 173.1 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake al mascarpone
2h
Mini sbriciolate con crema gianduia
1h
Torta soffice mascarpone e fragole
1h 10min
Torta soffice alle fragole
2h
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45min
Torta amaretti e mela
2h
Sbriciolata con crema di pistacchi
1h 30min
Sbriciolata ai mirtilli
1h
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1h
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Torta della nonna (TM6)
1h 30min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55p