![Pane semplice Pane semplice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23150bbf-88f6-498d-9927-7a4d3494f78f/Derivates/cc6baeaf8caa2ee6d3f46f2cc6aaeabc374938ea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1950 g di acqua (di cui 400 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 10 g di miele
- 500 g di farina manitoba
- 100 g di farina di segale integrale + q.b.
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 8901 kJ / 2126 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 431 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 28.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane contadino
19 Std.
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane toscano (TM6)
16h 30 min
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Rotoli croccanti
9 Std. 30 Min
Pane morbido di farro
19 Std.
Pane al latticello
18h
Pane ai cereali
3h
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Pane in cassetta semplice
19 Std.
Impasto base per pane
1 Std.
Pane arabo
3 Std. 30 Min