![Focaccia genovese (TM6) Focaccia genovese (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ebf50ae23de53d187d6712f6151166e7/Derivates/db974f03af7fac6ba7fe71fe2d0548d8c98fa92a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 440 g di acqua
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di malto d'orzo
- 5 g di sale
- 320 g di farina tipo 0 (W 260-280)
- 50 g di cubetti di ghiaccio
- 5 g di lievito di birra fresco
- 30 g di succo di limone
- 10 g di fiocchi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 955.8 kJ / 228.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 737.8 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Pane in cassetta semplice
19 Std.
Focaccia cipolle e zucca
2 godz.
Besciamella
15 min
Lingua sottovuoto con salsa verde
16h 30min
Pane tartaruga
20h
Focaccia con le cipolle TM6
3h 30min
Impasto base per pane
1 godz.
Pane semplice
4h
Focaccia
6h
Focaccia ad alta idratazione TM6
5óra
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min