Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz firm white fish fillets, cut into pieces (½ in.) e.g., cod, red snapper, sole or grouper
- 1 ½ tsp salt, to taste, divided
- 7 oz lime juice
- 7 oz Roma tomatoes, quartered and seeded (approx. 3 tomatoes)
- 3 ½ oz red onion, cut into pieces
- 5 oz vegetable oil
- 1 tsp dried oregano, to taste (opcjonalnie)
- ½ oz fresh cilantro, leaves only, plus extra to garnish
- 1 avocado, cubed (½ in)
-
corn tostadas, to serve
lub salted crackers, to serve - 2 limes, cut into wedges, to serve
- hot sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2372 kJ / 564.8 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Ground Beef Taco Filling
25 Min
Tuna Tartare
40min
Chicken Salad Sandwich
15 Min
Chunky Guacamole
10 Min
Oven Baked Vegetable Chips
1h 45min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 Min
Pico De Gallo
15 Min
Cuban Mojito
5 Min
Cilantro Lime Sauce
10 Min
Keto Cranberry Sauce
20 Min
Artichoke Alfredo Sauce
45min