Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
oz cotija cheese, cut into pieces (approx. 1 in.)
lub 2 oz Monterey Jack cheese, cut into pieces (approx. 1 in.) - ½ oz fresh cilantro leaves (approx. ½ bunch)
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp ground cumin
- 3 garlic cloves
- ½ - 1 fresh jalapeño chili, stem and seeds removed and cut in half, to taste
- 3 ½ oz yellow onion, quartered (approx. ½ medium onion)
- 1 oz olive oil, plus extra to fry tortillas
- 28 oz canned diced tomatoes, undrained (see Variation)
- 1 oz tomato paste
- ½ tsp sugar
- 6 large eggs
- 16 oz canned refried pinto beans
- 6 corn tortillas (approx. 6 in.)
- 1 ripe avocado, cut into pieces (approx. ½ in.)
- sour cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1672.1 kJ / 399.7 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1121.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min
Beef Tostadas
1 godz. 10 min
Chicken Fajita Soup
50min
South Texas Carne Guisada
1h 20min
Tortilla Soup
25min
Mexican Creamed Corn
30min
Chicken Mole
50min
Chicken and Avocado Arepas
1 godz.
Ramen Noodle Soup
40min
Chicken Enfrijoladas
50min
Tomatillo Salsa
20min