Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Chicken Breasts
- 1 bunch fresh epazote, leaves only (approx. 0.5 oz)
- 7 oz Oaxaca cheese, cut into pieces
- 7 oz Manchego cheese, cut into pieces
- 6 chicken breasts, skinless, boneless, butterflied and thinly pounded
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 7 oz zucchini, trimmed, cut into sticks
Peanut Pipián Sauce
- 19 ½ oz tomatillos, husk removed, washed and quartered
- 2 serrano chilies, destemmed
- 3 oz white onion, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 5 ½ oz unsalted dry-roasted peanuts
- 1 oz toasted sesame seeds
- 1 oz cilantro leaves
- 1 oz parsley leaves
- 1 oz fresh epazote leaves
- 14 oz water
- ½ oz vegetable oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2734 kJ / 651 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Tostadas
1 Std. 10 Min
Chicken Fajita Soup
50min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 min
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1h
Cranberry Vinaigrette Fall Salad
10 min
Turkey Chili
45 min
Layered Mexican Dip
25 min
Tinga de Pollo (TM6)
40 Min
Chicken Meatball Soup with Chickpeas
45 min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h
Chicken Enfrijoladas
50min