Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
-
6 ½
oz lard, room temperature
lub 6 ½ oz vegetable shortening, room temperature - 18 oz masa harina, instant for tamales
- 22 oz chicken broth, lukewarm
- 2 tsp salt
- 2 tsp baking powder
Green Sauce and Vegetables
- 17 ½ oz green tomatillos, quartered
- 2 garlic cloves, peeled
- 3 ½ oz yellow onions, in segments (¼ in.)
- 3 serrano chilies, destemmed, de seeded
- 10 ½ oz water
- 1 tsp salt
- ½ tsp sugar
- 7 oz zucchini, diced
- 3 ½ oz yellow onions, diced (¼ in.)
- 3 ½ oz poblano chilies, peeled, cut into strips (see Tip)
- 3 ½ oz sweet corn kernels
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1440 mg
Alternatywne przepisy
Tamales Oaxaqueños
2 godz. 40 min
Coquito (Puerto Rican Eggnog)
2h 15min
Picadillo (Texas Hash)
40 Min
Ancho-Cranberry Turkey Enchiladas
1ωρ. 10 λεπτ.
Sausage Stuffed Kabocha
2h 45min
Chicken Enchiladas
40 Min
Red Rice
1 godz. 25 min
Fig and Maple Bourbon Fizz
168h 20min
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2h 15min
Basic Pinto Beans
4h 5min
Cheese Balls Three Ways
2h 30min
Marinara Dipping Sauce
10min