Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
-
6 ½
oz lard, room temperature
lub 6 ½ oz vegetable shortening, room temperature - 18 oz masa harina, instant for tamales
- 22 oz chicken broth, lukewarm
- 2 tsp salt
- 2 tsp baking powder
Green Sauce and Vegetables
- 17 ½ oz green tomatillos, quartered
- 2 garlic cloves, peeled
- 3 ½ oz yellow onions, in segments (¼ in.)
- 3 serrano chilies, destemmed, de seeded
- 10 ½ oz water
- 1 tsp salt
- ½ tsp sugar
- 7 oz zucchini, diced
- 3 ½ oz yellow onions, diced (¼ in.)
- 3 ½ oz poblano chilies, peeled, cut into strips (see Tip)
- 3 ½ oz sweet corn kernels
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1440 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min
Beef Tostadas
1h 10min
Chicken Fajita Soup
50min
Tortilla Soup
25min
Pork Tortas
2h 20min
Picadillo (Texas Hash)
40min
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Beef Barbacoa
2 godz.
Chicken Avocado Gorditas
1 godz.
Tex-Mex Turkey Soup
50min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min