Zitronenbrioche

Zitronenbrioche

3.9 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 Scheiben

Składniki

  • Zitronat
    50 g
  • Milch
    220 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Zucker
    100 g
  • Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
  • Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • Zitronenschale unbehandelt, dünn abgerieben
    2 TL
  • Eigelb
    1
  • Hagelzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 6 g
Kalorie 1210 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...