![Zitronenbrioche Zitronenbrioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E36B7629-ABC3-491C-96CD-BFA2AE8736C5/Derivates/760F3E75-6E6B-476D-B23E-B54E0E1BE305.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zitronat
- 220 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 2 TL Zitronenschale, unbehandelt, dünn abgerieben
- 1 Eigelb
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1210 kJ / 289 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche
2 godz.
Aprikosen-Schnecken
2 godz. 15 min
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Süße Focaccia mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Süße Focaccia mit Haselnüssen
2 godz. 30 min
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2 godz.
Hefezupfbrot mit Zimt
2u. 10min
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Ciabattabrötchen
1 godz. 40 min
Lemon-Curd-Striezel
4 Std.
Puddingschnecken
2 godz.
Streuselstuten
2h 25min