
Urządzenia i Akcesoria
Zitronenbrioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 Scheiben
Składniki
-
Zitronat50 g
-
Milch220 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker100 g
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Ei1
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Zitronenschale unbehandelt, dünn abgerieben2 TL
-
Eigelb1
-
Hagelzucker zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
289 kcal /
1210 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 4/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy