Urządzenia i Akcesoria
Zitronenbrioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 Scheiben
Składniki
-
Zitronat50 g
-
Milch220 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zucker100 g
-
Hefe (30 g)¾ Würfel
-
Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Ei1
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Zitronenschale unbehandelt, dünn abgerieben2 TL
-
Eigelb1
-
Hagelzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1210 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Venezianische Brötchen
4 h 20 min
Franzbrötchen
2 h 20 min
Honigmousse
3 h 45 min
Süße Cannelloni
1 h 15 min
Aprikosen-Schnecken
2 h 15 min
Italienisches Maisbrot
1 h 50 min
Aprikosengugelhupf
2 h
Ciabattabrötchen
1 h 40 min
Ahle Worscht-Kräppel
1 h 10 min
Lemon-Curd-Striezel
4 h
Badische Apfeltorte
1 h 40 min
Schokimürbchen
3 h 15 min