Zitronenbrioche

Zitronenbrioche

4.0 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 Scheiben

Składniki

  • Zitronat
    50 g
  • Milch
    220 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Zucker
    100 g
  • Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
  • Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • Zitronenschale unbehandelt, dünn abgerieben
    2 TL
  • Eigelb
    1
  • Hagelzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 289 kcal / 1210 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...