Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Bärlauchblätter, frisch
- 225 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- ½ TL Zucker und etwas mehr zum Würzen
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 40 g Öl
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 200 g Frischkäse
- 200 g Feta, in Stücken
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 773 kJ / 184 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Badischer Flammkuchen
1h
Schnittlauchkuchen
2 godz.
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45 Min
Pesto-Mozzarella-Rollkuchen
2 godz.
Mediterrane Pesto-Blume
1h
Bärlauch-Faltenbrot
2 Std. 30 Min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1sa 50 dk
Frischkäse-Tomaten-Schnecken
2 godz. 10 min
Flammkuchen, klassisch
1h
Pesto-Ähre
40 Min
Radieschen-Kresse-Aufstrich
5 min
Partyähre
1sa 50 dk