Irske Potetkaker

Irske Potetkaker

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 stykker

Składniki

  • vann til damping
    800 g
  • potet, melne skrellet, delt i biter (3 cm)
    500 g
  • gressløk, fersk delt i lengder ( 2cm)
    6
  • smør, usaltet pluss ekstra til steking
    50 g
  • hvetemel pluss ekstra til dryssing
    50 g
  • bakepulver
    ¼ ts
  • havsalt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    2 klyper

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Kalorie 119 kcal / 497 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie