Gresk påskebrød (Tsoureki)

Gresk påskebrød (Tsoureki)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porsjoner

Składniki

  • mastic gum (opcjonalnie)
    3 stykker
  • mahlabfrø (se tips)
    1 ts
  • sukker
    105 g
  • melk
    100 g
  • tørrgjær
    2 ts
    20 g fersk gjær
  • egg
    3
  • hvetemel pluss ekstra til dryssing
    450 g
  • salt
    1 klype
  • smør, usaltet romtemperert
    70 g
  • egg pisket, for pensling
    1
  • mandler, flak (opcjonalnie) til pynt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 243 kcal / 1023 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie