
Urządzenia i Akcesoria
Gresk påskebrød (Tsoureki)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porsjoner
Składniki
-
mastic gum (opcjonalnie)3 stykker
-
mahlabfrø (se tips)1 ts
-
sukker105 g
-
melk100 g
-
tørrgjær2 ts
-
egg3
-
hvetemel pluss ekstra til dryssing450 g
-
salt1 klype
-
smør, usaltet romtemperert70 g
-
egg pisket, for pensling1
-
mandler, flak (opcjonalnie) til pynt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsjon
Kalorie
243 kcal /
1023 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 30 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz.
Brak ocen
1 godz. 30 min
Brak ocen