Crostata al cioccolato e lamponi
TM6 TM5

Crostata al cioccolato e lamponi

4.6 (38 ocen)

Składniki

Pasta frolla al cacao

  • 120 g di burro a pezzi + q.b.
  • 120 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • 200 g di farina tipo 00

Ganache al cioccolato fondente

  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 130 g di panna (min. 30% di grassi)

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1301 kJ / 311 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
29.7 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Błonnik
1 g
Sód
72.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy