Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cacao
- 120 g di burro a pezzi + q.b.
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 200 g di farina tipo 00
Ganache al cioccolato fondente
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 72.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa cremosa di zucca e salvia
40 Min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1sa
Crostata di pomodori con pesto
1sa 30 dk
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1sa 30 dk
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4 Std.
Follia ai tre cioccolati
6h
Torta ai frutti rossi
3h
Pancake salato di verdure e tonno
30 Min
Muffin ai mirtilli con crumble
1sa
Crostata ai pistacchi
4 Std.
Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle
4 Std.
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min