![Crostata al cioccolato e lamponi Crostata al cioccolato e lamponi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23271ff047d9fbc5b98276008b1ae183/Derivates/78c7d041759c42eed95c1fda129005b227c044f9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cacao
- 120 g di burro a pezzi + q.b.
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 25 g di cacao amaro in polvere
- 200 g di farina tipo 00
Ganache al cioccolato fondente
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 72.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di sgombro all'arancia
40 min
Quiche ai peperoni e pomodori
1 Std. 30 Min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13 godz.
Pan di spagna salato natalizio
1 godz.
Crostata salata multicolore
1 godz.
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 Std. 45 Min
Crostata di pere e noci
1 Std. 30 Min
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2 Std.
Biscotti pupazzo di neve
2 Std.
Pici all'etrusca
1 Std. 45 Min
Merendine yo-yo
1 godz.
Japanese pancake
30 min