![Ratatouille Galette Ratatouille Galette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95e60cc1-514c-4133-9495-0b4a5648f87c/Derivates/90d11191-9f6b-4a76-b425-7d5919c3c86d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 5 oz unsalted butter, diced, frozen
- 10 ½ oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 3 oz ice cold water
- ½ tsp salt
Toppings
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 12 oz zucchini, unpeeled, ends removed (2-3 zucchini)
-
12
oz plum tomatoes, whole (see Tip)
lub 12 oz Roma tomatoes, whole - 8 ½ oz sun-dried tomatoes, in oil, drained
- 1 oz water
- 2 green onions, cut into pieces
- ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 pinch ground black pepper
- olive oil, to brush
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1786.3 kJ / 428.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 310.9 mg
Alternatywne przepisy
Cuban Mojito
5min
Tuna Avocado Bowl
50min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 min
Shrimp Louie Salad
1 Std. 30 Min
Holiday Brisket
6h 55min
Savory Three Cheese Tart
1h 50 min
Ratatouille Galette (TM6)
1 Std. 30 Min
Sweet Apple Dip
10 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Horchata
5min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1h 15min
Quick Refried Beans
20 min