![Neapolitan ice cream cake Neapolitan ice cream cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BAAEB36D-986D-453A-B891-D6925CDF6E61/Derivates/26826001-33EB-463A-8FE9-45772D9E9D2C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate ice cream
- 80 - 100 g dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces (1-2 cm)
- 20 - 50 g cocoa powder
- 400 g full cream milk
- 200 g pouring (whipping) cream
- 150 g sugar
- 4 egg yolks
- 1 pinch salt (optional)
Vanilla ice cream
- 1 vanilla bean
- 600 g full cream milk
- 200 g pouring (whipping) cream
- 180 g sugar
- 6 egg yolks
- 1 pinch salt (optional)
Strawberry ice cream
- 60 g sugar, to taste
- 500 g strawberries, frozen and cut into pieces
- 120 g pouring (whipping) cream
Cake topping
- 125 g white chocolate, cut into pieces (1-2 cm)
- 250 g strawberries, cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2019 kJ / 480.7 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 77 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate cupcakes
1h 20 min
Freckles
1 Std.
Basic chocolate cupcakes
40min
Chocolate crackle surprise
2 Std. 30 Min
Fruit ice cream
10 Min
Buttercream icing
10 Min
Angel cake
5h 15min
The Great Aussie "bite"
8 godz. 35 min
Black & white chocolate tartufo
13h 55 min
Strawberry champagne cake
3u. 10min
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Glacé icing
5 Min