Neapolitan ice cream cake

Neapolitan ice cream cake

4.7 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 21 godz. 10 min
12 portions

Składniki

Chocolate ice cream
  • dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces (1-2 cm)
    80 - 100 g
  • cocoa powder
    20 - 50 g
  • full cream milk
    400 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • sugar
    150 g
  • egg yolks
    4
  • salt (optional)
    1 pinch
Vanilla ice cream
  • vanilla bean
    1
  • full cream milk
    600 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • sugar
    180 g
  • egg yolks
    6
  • salt (optional)
    1 pinch
Strawberry ice cream
  • sugar to taste
    60 g
  • strawberries frozen and cut into pieces
    500 g
  • pouring (whipping) cream
    120 g
Cake topping
  • white chocolate cut into pieces (1-2 cm)
    125 g
  • strawberries cut into halves
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 480.7 kcal / 2019 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 52.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Sód 77 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...