Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g vermicelli noodles
- boiling water, for soaking
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 100 g cabbage, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 5 garlic cloves
- 20 g vegetable oil, plus etxra for deep frying
- 2 tsp white sugar
- 2 tsp fish sauce
- 2 tsp soy sauce
- 40 g oyster sauce
- 150 g fresh bean sprouts, cut into halves
- ½ tsp salt
- 12 spring roll pastry sheets
- water, for brushing
- sweet chilli sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568.2 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 429.2 mg
Alternatywne przepisy
Pizza pockets
1 Std. 50 Min
Pad see ew
30min
Wonton wrappers
55 min
Crispy rice paper rolls
40min
Lamingtons
1 Std. 10 Min
Pizza dough
1 Std.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Strawberry and rose water macarons
2 Std. 50 Min
Kimchi non-fried rice
1 Std.
Cha gio (spring rolls)
55 min
Vanilla slice
26 Std. 5 Min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 Std. 20 Min