![Vegetable spring rolls Vegetable spring rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6421D6B-8893-4377-A3EE-6D3DE848D6E6/Derivates/3B78D726-760E-4EBD-8E3A-5BD11E35E7CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g vermicelli noodles
- boiling water, for soaking
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 100 g cabbage, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 5 garlic cloves
- 20 g vegetable oil, plus etxra for deep frying
- 2 tsp white sugar
- 2 tsp fish sauce
- 2 tsp soy sauce
- 40 g oyster sauce
- 150 g fresh bean sprouts, cut into halves
- ½ tsp salt
- 12 spring roll pastry sheets
- water, for brushing
- sweet chilli sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568.2 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 429.2 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1h
Wonton wrappers
55 Min
Aussie meat pies
2sa
Pizza log
1 Std. 55 Min
Gozleme
1h 40min
Pretzels
1 Std. 35 Min
Three cheese pides
1h 40min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1h 20min
Beef buns
50 dk
Spiced lamb flatbread
2sa
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min