Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
TM6 TM5 TM31

Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl

4.3 (4 oceny)

Składniki

Ice cream

  • 90 g butter
  • 500 g pouring (whipping) cream
  • 250 g full cream milk
  • 6 egg yolks
  • 70 g raw sugar
  • 70 g dark brown sugar
  • 1 tsp sea salt
  • 2 tsp natural vanilla extract

Ganache

  • 100 g roasted salted peanuts
  • 1 pinch sea salt, to taste (opcjonalnie)
  • 100 g white chocolate, cut into pieces
  • 100 g pouring (whipping) cream

Assembly

  • waffle cones, to serve (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3119.8 kJ / 742.8 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
57.1 g
Tłuszcz
53.5 g
Tłuszcz nasycony
27.7 g
Błonnik
1.5 g
Sód
514.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy