Wersje kompatybilne
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 90 g butter
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 6 egg yolks
- 70 g raw sugar
- 70 g dark brown sugar
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp natural vanilla extract
Ganache
- 100 g roasted salted peanuts
- 1 pinch sea salt, to taste (opcjonalnie)
- 100 g white chocolate, cut into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Assembly
- waffle cones, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3119.8 kJ / 742.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 514.8 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry almond gelato
12h 20min
Vanilla ice cream
12óra
Chocolate ice cream
24 Std. 20 Min
Banoffee arctic roll
28sa 40 dk
Hazelnut chocolate spread
25min
Peanut butter and jam doughnuts
2 godz. 40 min
S'mores-style dipping jars
2h 20min
Choc-mint milk
15min
Chocolate Frangelico® gelato
28 Std.
Neapolitan ice cream cake
21h 10 min
Mocha and hazelnut ice cream with toasted marshmallows
18 Std. 30 Min
Chocolate truffle cake
2h 15min