Urządzenia i Akcesoria
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
8 portions
Składniki
Ice cream
-
butter90 g
-
pouring (whipping) cream500 g
-
full cream milk250 g
-
egg yolks6
-
raw sugar70 g
-
dark brown sugar70 g
-
sea salt1 tsp
-
natural vanilla extract2 tsp
Ganache
-
roasted salted peanuts100 g
-
sea salt (opcjonalnie) to taste1 pinch
-
white chocolate cut into pieces100 g
-
pouring (whipping) cream100 g
Assembly
-
waffle cones (opcjonalnie) to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
514.8 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
3119.8 kJ /
742.8 kcal
Tłuszcz
53.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
27.7 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Profiteroles
2 godz.
Chocolate ganache
20 min
Cheese spread
1 godz.
Marshmallow icing
7 godz. 40 min
Tea party cake
52 godz. 50 min
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7 godz. 5 min
Mini strawberry mousse flower tarts
4 godz. 45 min
Churros
40 min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Giant doughnuts
2 godz. 40 min
Savoiardi with mango and passionfruit
2 godz. 10 min
Pavlova
6 godz.