Wersje kompatybilne
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ice cream
- 90 g butter
- 500 g pouring (whipping) cream
- 250 g full cream milk
- 6 egg yolks
- 70 g raw sugar
- 70 g dark brown sugar
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp natural vanilla extract
Ganache
- 100 g roasted salted peanuts
- 1 pinch sea salt, to taste (opcjonalnie)
- 100 g white chocolate, cut into pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Assembly
- waffle cones, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3119.8 kJ / 742.8 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 53.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 514.8 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Chocolate pudding
6h 30 min
Chocolate ice cream
12 Std.
Orange liqueur zabaglione
15min
Kormolas (Kulkuls)
3sa
Buckwheat mushroom tartlets
1 Std. 45 Min
Brazilian cheese puffs
20 min
Chicken San Fernando
55 Min
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29 godz. 30 min
Passionfruit and coconut slice
5h
Chocolate Frangelico® gelato
28hod.
Crème brûlée
7 Std.