Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd

Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd

3.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 pezzi

Składniki

Lemon curd
  • 85 g di zucchero
  • 1 limone la scorza e il succo
  • 2 uova grandi (63-73 g)
  • 50 g di burro a pezzi
Gusci di pasta sfoglia
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaio latte
  • 750 g di pasta sfoglia due fogli rettangolari
  • 1 - 1 ½ cucchiaio di zucchero
Terminare la preparazione
  • 600 g di pesche nettarine mature, ma sode, non sbucciate, a metà in senso verticale
  • 250 g di mascarpone freddo
  • 80 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 1 ½ cucchiaio di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati tritati
  • 2 cucchiai di menta fresca le foglioline lavate e asciugate

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 232 mg
Białko 6 g
Kalorie 1402 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...