Wersje kompatybilne
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon curd
- 85 g di zucchero
- 1 limone, la scorza e il succo
- 2 uova, grandi (63-73 g)
- 50 g di burro, a pezzi
Gusci di pasta sfoglia
- 1 uovo
- 1 cucchiaio latte
- 750 g di pasta sfoglia, due fogli rettangolari
- 1 - 1 ½ cucchiaio di zucchero
Terminare la preparazione
- 600 g di pesche nettarine mature, ma sode, non sbucciate, a metà in senso verticale
- 250 g di mascarpone, freddo
- 80 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 ½ cucchiaio di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati tritati
- 2 cucchiai di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 232 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa inglese ciocco-caffè
50 min
Pan di Spagna
1h 50min
Zuccotto gelato
12h
Bignè all'amarena
3h
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Biscotti di grano saraceno (senza glutine)
2h 45min
Tortine al limone
45min
Cassata gelato
11 godz. 20 min
Mattonella allo yogurt con mirtilli
6 Std. 20 Min
Bignè craquelin
2 Std.
Muffin cardinali
50 min
Bignè con crema pasticcera
3h