Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 gramů olivového oleje
- 200 gramů syrové vepřové klobásy, bez střívka, např. vinné klobásy nebo salsiccii
- 200 gramů čerstvých hub (nejlépe lišek nebo žampiónů), nahrubo nakrájených
- 2 špetky soli
- 6 vajec
- 60 gramů smetany ke šlehání, 30 % až 40 % tuku
- 1 špetka mletého černého pepře
- 800 gramů vody
- 3 snítky hladkolisté petržele, jen lístky, nasekané, na ozdobu
- 1 jarní cibulka, na kolečka, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 4 porce
- Kalorie
- 5945.8 kJ / 1421.1 kcal
- Białko
- 71.7 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 118.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1904.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carpaccio z červené řepy
Brak ocen
Gratinované brambory
1h 15 min
Caesar salát s chřestem a jahodami
40 min
Sous-vide roastbeef
94hod. 45min
Velikonoční mrkvovo-sýrový dip
15 min
Univerzální dresink
5 min
Zvěřinové klobásy s pistáciemi
3h 30 min
Vajíčková pomazánka s křenem
15 min
Thajská polévka s krevetami (Tom Kha Goong)
40 min
Cuketové pesto
20 min
Omáčka Mornay
15 min
Hanácký salát
5 min