Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di formaggio Emmental
- 1000 g di patate a pasta farinosa, sbucciate e a fette (0,5 cm)
- 350 g di latte
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di burro, non salato, morbido
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 60 g di semi misti, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caponata di lenticchie
Brak ocen
Crema spalmabile alle melanzane
20 min
Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie
1h 5min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45min
Raviolini con zucchine e carne trita di pollo
1h 10min
Besciamella
15min
Brodo di pollo in pasta
Brak ocen
Arancini di riso
3 godz. 5 min
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Mousse veloce al caffè
5 min
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40min
Sugo alla bolognese
3h 15min