Coxas de frango com puré de cenoura

Coxas de frango com puré de cenoura

4.7 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
4 doses

Składniki

Coxas de frango assadas
  • xarope de ácer
    70 g
  • azeite
    20 g
  • óleo de sésamo, tostado
    10 g
  • alho
    4 dentes de
  • molho de soja
    45 g
  • molho inglês
    10 g
  • sumo de lima
    20 g
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • coxas de frango c/ pele e c/ osso
    8
Puré de cenoura
  • água
    500 g
  • cenoura cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    600 g
  • chalota
    50 g
  • azeite
    40 g
  • pimenta-de-caiena em pó (opcjonalnie)
    1 c. chá de
  • sal
    ½ - 1 c. chá de
  • pimenta
    1 - 2 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1138.4 kcal / 4763.2 kJ
Białko 66.5 g
Tłuszcz 81.9 g
Węglowodany 32.1 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Sód 2667 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...