Sparanghel sous-vide cu ouă poșate

Sparanghel sous-vide cu ouă poșate

1.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porții

Składniki

  • ulei de măsline plus pentru uns și servit
    2 linguri
  • ouă mijlocii (53-63 g)
    4
  • apă (aprox.) (vezi recomandare), plus pentru submersia pungilor
    1600 g
  • sparanghel verde curățat (max. 14 cm lungime)
    150 g
  • căței de usturoi zdrobiți
    2
  • zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă (de la o jumătate de lămâie)
    30 g
    1 linguriță rasă vitamina C
  • sare pentru asezonare
  • piper negru măcinat pentru asezonare

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 81 mg
Białko 7 g
Kalorie 550 kJ / 132 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...