Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla en cuartos
- 500 g de tomate maduro en cuartos
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 - 3 pellizcos de pimienta de Cayena molida
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharadita de sal
- 40 g de aceite de oliva
- 600 g de bacalao fresco en 4 lomos
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 4 rodajas de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1041.1 kJ / 248.8 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 671 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli dorado con salsa de atún
20min
Bacalao en salsa de gambas con tagliatelle de zanahoria
1 godz.
Buñuelos de bacalao y patatas
30 min
Bacalao al horno estilo mediterráneo
1 godz. 30 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Marmitako de salmón
1 godz.
Caldeirada marinera de mero
50min
Muslos de pollo a la cerveza
1 godz. 30 min
Merluza a la gallega
40 min
Huevos rellenos de aguacate y atún
55min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 min
Merluza al horno con pimientos caramelizados
45 min