Urządzenia i Akcesoria
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
160 g mąki pełnoziarnistej z płaskurki, typu 1850 Melvit
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 jajka
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
18.2 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
508.3 kJ /
121.4 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
18.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA DZIEŃ DOBRY MELVIT
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 godz. 15 min
Muffinki owsiane z morelami
40 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min
Muffiny mocy
55 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Ciastka na myślenie
45 min