
Urządzenia i Akcesoria
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
5 jajek
-
1 szczypta soli
-
150 g mleka
-
120 g mąki pszennej
-
60 g cukru
-
5 - 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki masła
-
2 łyżki rodzynek
-
1 - 2 łyżki cukru pudru do oprószenia omletu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
419 kcal /
1755 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Jabłka w cieście
1 godz.
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serkiem
45 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Omlet biszkoptowy
10 min