Urządzenia i Akcesoria
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
5 jajek
-
1 szczypta soli
-
150 g mleka
-
120 g mąki pszennej
-
60 g cukru
-
5 - 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki masła
-
2 łyżki rodzynek
-
1 - 2 łyżki cukru pudru do oprószenia omletu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13 g
Kalorie
1755 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 godz. 40 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Racuchy z jabłkami
35 min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min