Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 jajek
- 1 szczypta soli
- 150 g mleka
- 120 g mąki pszennej
- 60 g cukru
- 5 - 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki rodzynek
- 1 - 2 łyżki cukru pudru, do oprószenia omletu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1755 kJ / 419 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Racuchy z jabłkami
35min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50min
Ryżowy pudding z herbatą
1 godz. 5 min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1h 40min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 Std.
Omlet biszkoptowy
10 Min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 Min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 Min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 Std. 10 Min