Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g boczku parzonego, w plastrach, pokrojonego w paski
- 1 cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oleju
- 100 g serka topionego, podzielonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w ok. 5 mm kostkę
- 2 opakowania ciasta francuskiego, schłodzonego (po 275 g)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 60 czarnych oliwek, bez pestek, najlepiej dużych (ok. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 542.6 kJ / 129.7 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 262.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2hod.
Dip serowy z jalapeño i karczochami
1h
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1hod. 30min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1h 15min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Hot dogi pieski
40min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4h 45min
Halloweenowy poncz
20 Min
Eliksir wiedźmy
10min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1h 10min
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Czarna pizza z duchami
1 Std. 40 Min