Wersje kompatybilne
Purée z kopru włoskiego i ziemniaka (od 6. miesiąca życia)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g ziemniaka, pokrojonego na kawałki
- 100 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- 1 szczypta kminku, ziaren
- 10 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z marchewką (dla dzieci)
35min
Purée z marchewki i ziemniaków (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Purée z marchewki, ziemniaka i sałaty (od 6. miesiąca życia)
35min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Purée z kalafiora i ziemniaka (od 7. miesiąca życia)
35min
Kurczak z cukinią i warzywami (od 6. miesiąca życia)
35min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45 min
Purée z batatów (dla dzieci)
1h