Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 茶匙 油
- 30 克 薑, 切片(約2公分)
- 10 克 新鮮紅辣椒, 切段(約3公分)
- 600 克 腩排 (子排),切塊(約2公分)
- 2 大匙 醬油
- 10 顆 紫蘇梅 (另備30克汁液)
- 1 大匙 米酒
- 1 茶匙 冰糖
- 10 克 蔥 ,切絲 (裝飾用)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2308 kJ / 551 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 50.4 g
- Błonnik
- 0.3 g