Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 薑, 切片
- 30 克 蔥, 蔥白切段,蔥綠切花
- 1 大匙 油
- 600 克 帶皮雞腿肉, 切塊(約5公分)
- 20 克 乾香菇, 浸泡15分鐘,瀝乾水份,對半切
- 20 克 蠔油
- 50 - 70 克 花雕酒, 依個人喜好調整
- 1 茶匙 細白砂糖
- 1 根 新鮮辣椒, 去籽,切絲,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.5 g