Spaghetti aux anchois et huile piquante

Spaghetti aux anchois et huile piquante

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan coupé en morceaux
  • 4 - 5 brins de persil frais équeutés, et quelques feuilles pour la finition
  • 2 - 3 gousses d'ail
  • 2 - 3 pincées de piment en poudre
  • 80 g d'huile d'olive
  • 150 g de chapelure
  • 5 - 6 filets d'anchois à l'huile égouttés
  • 1200 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 350 g de pâtes sèches, type spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 764.2 kcal / 3197.2 kJ
Białko 27.2 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 94.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 1423.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...