Urządzenia i Akcesoria
椒麻三絲涼麵
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
2 人份
Składniki
椒麻涼麵醬
-
蒜頭8 克
-
醬油60 克
-
白芝麻醬100 克
-
糖15 克
-
烏醋 或鎮江醋2 大匙
-
水2 大匙
-
辣油和辣渣 市售或自製25 克
雞絲和煮麵
-
水1900 克
-
去皮去骨雞胸肉1 片
-
蒜頭 拍過3 克
-
青蔥 打結或切段1 支
-
薑 切片5 克
-
鹽½ 茶匙
-
200 克 新鮮拉麵麵條油麵250 克
-
小黃瓜 切絲80 克
-
紅蘿蔔 切絲60 克
-
辣油和辣渣 (opcjonalnie) 適量,依個人口味調整
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
2593.5 mg
Białko
46.8 g
Kalorie
4512.4 kJ /
1079.5 kcal
Tłuszcz
42.1 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
45.5 g
Węglowodany
128.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
亞洲冷麵大集合
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan