Urządzenia i Akcesoria
蒸肉糜、香菇高麗菜&蛋白雞蓉粥
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份
Składniki
蒸肉糜<br>
-
新鮮荸薺 洗淨,削皮50 克
-
豬絞肉200 克
-
蛋黃1 顆
-
香油10 克
-
醬油1 大匙
-
米酒1 大匙
-
鹽¼ 茶匙
-
水40 克
蒸香菇高麗菜<br>
-
新鮮香菇 洗淨,切片100 克
-
高麗菜 洗淨,切塊(約3公分)300 克
蛋白雞蓉粥<br>
-
雞胸肉 切塊(約4公分)150 克
-
醬油1 茶匙
-
玉米粉½ 茶匙
-
油15 克
-
新鮮香菇 洗淨,切丁(約1公分)100 克
-
短梗米 洗淨,瀝乾180 克
-
蛋白1 顆
-
鹽 依個人口味調整1 ½ 茶匙
-
水1200 克
-
香油 適量
-
鹽 適量
-
白胡椒粉 適量
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
328.4 mg
Białko
27 g
Kalorie
1609 kJ /
384.9 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
98.7 g
Węglowodany
44.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
產後補給站
74 Przepisy
Tajwan
Tajwan