港式酸辣湯

港式酸辣湯

4.5 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • 高湯 (大骨或雞高湯)
    1200 克
  • 豆腐 切細條(約0.5公分)
    100 克
  • 竹筍 切絲
    50 克
  • 豬肉絲
    50 克
  • 紅蘿蔔 切絲
    50 克
  • 新鮮黑木耳 切絲
    80 克
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 ½ 茶匙
  • 地瓜粉 先與2大匙水調勻
    30 克
  • 先與1大匙水調勻
    1 顆
  • 梅林辣醬油
    40 克
  • 白醋
    70 克
  • 青蔥 切蔥花
    10 克
  • 新鮮香菜 只取葉子
    10 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 12 g
Kalorie 735.7 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...