Sizilianisches Mandelgebäck

Sizilianisches Mandelgebäck

4.8 3.3K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
35 Stück

Składniki

  • Zucker
    100 g
  • Mandeln, blanchiert
    150 g
  • Mehl
    30 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Eiweiß
    1
  • Marzipanrohmasse in Stücken
    200 g
  • Mandellikör (z. B. Amaretto)
    20 g
  • Mandeln, gehobelt
    80 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 2 g
Kalorie 364 kJ / 87 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...