Rhabarber-Joghurt-Kuchen

Rhabarber-Joghurt-Kuchen

4.7 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Scheiben

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    180 g
  • Paniermehl zum Ausstreuen
  • Zucker
    170 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    15 g
  • Eier
    4
  • Joghurt, 10% Fett
    150 g
  • Weizenmehl Type 550
    280 g
    280 g Dinkelmehl Type 630
  • Backpulver (1 Pck.)
    15 - 16 g
  • Rhabarber geschält, in Stücken (1 cm)
    200 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 81 mg
Białko 4 g
Kalorie 736 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...