Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de queso Edam, en trozos, (ver variación)
lub 250 g de queso manchego, en trozos - 1100 g de agua
-
350
g de papas cambray
lub 350 g de papa balmoral, en trozos (5 cm) - 500 g de leche, de cualquier tipo
- 1 chile verde, fresco, sin semillas
- 150 g de cebolla, en trozos
- 50 g de poro, parte blanca y verde, en trozos
- 150 g de jitomate, en trozos
- 15 g de aceite vegetal u oliva, al gusto
- 1 ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1181.5 kJ / 282.4 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 782.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40min
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1hod. 30min
Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León)
5 godz.
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Jugo de carne, empanadas y chimichurri (Black Diamond)
2h
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Tostadas de Pollo con Rajas
40min
Pay de guayaba con almendras
4h 30 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1hod. 30min
Cochinita Pibil Demo
15min