Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de queso Edam, en trozos, (ver variación)
lub 250 g de queso manchego, en trozos - 1100 g de agua
-
350
g de papas cambray
lub 350 g de papa balmoral, en trozos (5 cm) - 500 g de leche, de cualquier tipo
- 1 chile verde, fresco, sin semillas
- 150 g de cebolla, en trozos
- 50 g de poro, parte blanca y verde, en trozos
- 150 g de jitomate, en trozos
- 15 g de aceite vegetal u oliva, al gusto
- 1 ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1181.5 kJ / 282.4 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 782.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 Min
Entomatadas de pollo
40 Min
Adobo con carne
50 min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1 Std. 20 Min
Enchiladas con crema de epazote
40 Min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Cochito
50 min
Chilorio
1 Std.
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min