Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aderezo picante <br>
- 1 aguacate, sin piel ni semilla
- 15 g de mayonesa
- 30 g de agua
- 4 chiles chipotles adobados
Ensalada de col <br>
- 100 g de col morada, en cuartos
- 100 g de zanahorias, en cuartos
- 60 g de mayonesa
- 50 g de jugo de limón
- 2 pizcas de sal fina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
Camarones fritos
- aceite, el necesario para freír
- 100 g de harina de trigo
- 140 g de cerveza
- 2 pizcas de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 3 pizcas de polvo para hornear
- 10 camarones grandes, pelados y limpios
- 10 tortillas de maíz
- 10 limones, en mitades
- chiles jalapeños en escabeche, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 997 kJ / 237 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 658 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flautas ahogadas
1u.
Sopa de tortilla
40min
Salsa roja de molcajete
10min
Carnitas de atún
40min
Enchiladas suizas
1u.
Salsa verde de chile de árbol
10min
Chilaquiles rojos
25min
Enchiladas con salsa cremosa de jalapeño
50min
Aguachile de camarón
15min
Rajas con queso
25min
Salsa martajada
50min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min